Kulich Biztonságtechnika

Riasztórendszerek

Az első és legfontosabb annak leszögezése – az általános hiedelemmel, szóhasználattal ellentétben –, hogy az elektronika nem véd, az elektronika jelez! Önmagában tehát semmiféleképpen nem pótolja a mechanikai-fizikai védelmet.

Riasztórendszer feladata

Az illetéktelen behatolók elleni védekezés. A vagyonvédelmi riasztórendszer nagy érzékenységű érzékelőkkel ellátott jelzőrendszer. A rendszert úgy kell telepíteni, hogy minél kevesebb téves jelzést adjon (vagy soha ne adjon), és ne lehessen kijátszani. Ezt jó minőségű eszközök felhasználásával (minősített eszközök) és szakszerű telepítéssel lehet a legjobban megvalósítani. Csak engedéllyel rendelkező telepítővel dolgoztasson, aki szakmailag felkészült és rendelkezik a tevékenységéhez szükséges jogosultságokkal. Szakmai felkészültségével az Ön igényének és objektumának legmegfelelőbb jelzőrendszert tud ajánlani.

Sajnos a legtöbb ember nem mindig veszi figyelembe a betörés összes következményét,  csak már akkor, amikor túl késő.

A távfelügyelethez csatlakoztatott biztonsági rendszerek a nap 24 órájában, évente 365 napon keresztül biztosítanak védelmet a számukra.

A szakszerűen kiépített és folyamatosan karbantartott riasztórendszerek nagymértékben megnövelik családja és értéktárgyainak biztonságát. A jól működő riasztórendszerek nagymértékben  fékezik a támadási kísérletet, megfélemlíthetik a betolakodókat, valamint megakadályozhatják a rablást vagy a betörést. A riasztórendszer egymaga nem sokat ér, ha a biztonsági háromszög többi eleme nem kielégítő, ezért a biztonsági rendszer telepítése előtt mindenképpen kockázatelemzést kell végezni a legoptimálisabb biztonság és költséghatékonyság megtalálása érdekében. A megrendelőnek nem jó, ha olcsó rendszert vásárol sebezhető gyenge pontokkal vagy fölösleges drága “szuper” védelmet. Ezért szükséges a kockázatelemzés készítése telepítés előtt.

Védelem az Ön befektetésért, hogy nyugodtabban alhason!

Riasztórendszerek otthonának és szeretteinek védelmére

Fedezze fel a rugalmas otthoni riasztórendszereket 24/7 megfigyeléssel és professzionális telepítéssel.

Sokféleképpen megvalósíthatja otthona biztonságát, amiben A Kulich Biztonságtechnikai Kft. segít megtalálni Ön és családja számára a legmegfelelőbb megoldást. A felügyelt riasztórendszer magában foglalja otthona védelmét, az egyéb kényelmi kiegészítők mellett. Számos különféle módszer közül választhat, hogy megóvja és biztonságosabbá tehesse lakását.

Az általunk telepített rendszer felhasználóbarát, a család minden tagja által könnyen kezelhető. Olyan kiépítésre törekszünk, hogy az üzemeltetés során a lehető legkevesebb téves riasztás történjen, a riasztó tényleg csak akkor jelezzen, ha valaki megpróbál behatolni a lakásba, házba, nyaralóba.

A telepített riasztórendszer mind távollét, mind a házban való tartózkodás alatt használható. Ha a rendszert a házban való tartózkodás alatt élesíti, akkor a házat védő (bejárati ajtók, ablakok stb.) érzékelők kerülnek élesítésre. Távolléti élesítés esetén minden érzékelő aktív. A házba történő belépéskor elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy beüsse a megfelelő kódot, vagy esetleg távirányítással kikapcsolja a rendszert. A biztonsági rendszerhez csatlakoztatható nagyszámú érzékelő és szenzor, ami a felhasználó otthonát rendkívül biztonságossá tudja tenni.

Az érzékelők a riasztó központjához vezetékes és vezeték nélküli módon is csatlakoztathatók. A választás leginkább a költségvetéstől, valamint a szükséges rugalmasságtól és a tervezéstől függ. A vezeték nélküli megoldás telepítésének egyik legnagyobb előnye, hogy gyors és tiszta.

A vezetékes riasztórendszer fontos része a műszaki, biztonsági és esztétikai szempontból is megfelelően kialakított vezetékhálózat.

Új építésű vagy felújításra váró lakás, családi ház esetében kérjük, már a tervezés fázisában gondoljon a riasztórendszerre!

Milyen riasztórendszerre van szükség az Ön otthonának védelmére?

Védje szeretteit és értéktárgyait

Fontos, hogy családja és értéktárgyai biztonságban legyenek, ezért létfontosságú a behatolás jelző riasztórendszer.

Olcsóbb biztosítás

A riasztórendszer telepítése az otthonában csökkentheti a lakásbiztosítását vagy növeli az ingatlana értékét.

Távolról felügyelheti az ingatlanát

Ha hosszabb ideig távol van, akkor ellenőrizheti lakását.

 

 Az objektumvédelem, mint a szakma egyik fontos és nagy területe nem művelhető sablonok utánzásával, védelmi koncepciók és megoldások másolásával. Ahány objektum annyi védelmi igény megbízói specialitásokkal, más környezettel és veszélyeztetettséggel.

 

Mindent megtett, hogy a vállalkozása és az üzleti értékeit biztonságban tudja?

Üzleti biztonsági rendszerek: Védje vállalkozását átfogó és megfizethető riasztórendszerrel.

Biztonsági rendszerek a nyugalom és az üzleti élet védelme érdekében

A riasztórendszer puszta létezése is visszatartó erejű a legtöbb bűnöző számára. Ha a Kulich Biztonságtechnikai Kft. telepíti a riasztórendszert, az nemcsak megnöveli a biztonságot, hanem garantálja a minőségi telepítést és a megrendelő iránti elkötelezettséget is.

A riasztórendszer előnyei

Kevésbé aggódhat a biztonsága miatt, és jobban odafigyelhet üzleti növekedésére.

Épületek és technológiák védelme

A betörés által okozott pénzügyi károkon kívül a munkából, termelésből kiesett idő költsége is magas lehet.

Költségmegtakarítás

Elektronikai biztonsági rendszer kiépítésével akár 80%-os megtakarítást is elérhet az őrzés kiváltásakor.

Távoli felügyelet

Távolról felügyelheti és működtetheti az ingatlant.

Az objektumvédelem, mint a szakma egyik fontos és nagy területe nem művelhető sablonok utánzásával, védelmi koncepciók és megoldások másolásával. Ahány objektum annyi védelmi igény megbízói specialitásokkal, más környezettel és veszélyeztetettséggel.

Azonnali segítség vészhelyzet esetén pánikriasztással

Ha szükség van az azonnali segítségre, pánikriasztásra, mert az alkalmazottak kritikus fenyegetésekkel szembesülnek, és a szirénajelzés vagy a telefonhívás kiváltása nem elég gyors, akkor nyugodt lehet abban, hogy a segélykérő nyomógomb a közelében van.

A Kulich Biztonságtechnikai Kft. professzionális telepítésével a stratégiailag megtervezett és elhelyezett pánikriasztások lehetővé teszik az azonnali kommunikációt a távfelügyeleti központtal, hogy gyorsan segítséget kaphasson.

Kockázatelemzés

Feladata, hogy megállapítsa a védendő objektum biztonsági helyzetét, a meglévő védelem gyenge pontjait, és az objektum veszélyeztetettségi szintjének meghatározását követően javaslatot tegyen az optimális védelmi rendszer kialakítására.

Szakmai végzettséggel és a több éves kriminalisztikai tapasztalattal rendelkező szakembereink az Ön igényeit figyelembe véve elkészítik a védendő objektum optimális elektronikai biztonsági rendszer tervét, és a többi szakterület esetleges hiányosságainak megszüntetésére is.


A képen látható biztonsági „háromszög” segítségével meg tudjuk állapítani, hogy az optimális biztonságunk érdekében mit kell tennünk.

FONTOS!

Rendszer tervezését, kiépítését szakemberrel végeztesse! A biztonsági rendszer nem egy “Hamburger”, ami ha nem ízlett, veszünk egy másikat, főleg azért, mert a hiányosságot csak az eseménykor tudjuk meg. 

Az engedéllyel rendelkező telepítők névsorát megtalálja a  szakmaikamara.hu honlapon. 

A bevezetőben említettem, a riasztórendszer nem véd, hanem jelez, ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk a kommunikációra. Ezért az a riasztó, amelyik nem kommunikál sehova, az egy „csonka” biztonsági kialakítás!

Távfelügyeleti csatlakozás!

Ha nem akarja a szomszédaira vagy járókelőkre bízni lakása, értékei sorsát, akkor csatlakoztatjuk az új- és meglévő riasztórendszerét távfelügyeletre. A partnerek közül kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb távfelügyeleti szolgáltatót, a logójára kattintva megtalálja az elérhetőségét. 

 

A riasztórendszerek jelzést küldenek egy 24 órás távfelügyeleti központba, melynek segítségével láthatóvá válik minden esemény, mint pl. a riasztó ki- és bekapcsolása, támadás-, betörés-, tűz-, hiba-, vízbetörés jelzés stb. Az ügyeletes diszpécserek a nap 24 órájában számítógép segítségével figyelik a távfelügyeletre csatlakoztatott riasztóközpontok által beküldött jelzéseket. Riasztás esetén haladéktalanul indítják a kivonuló szolgálat járőrautóját, és értesítik az előfizető által megadott személyeket, szervezeteket a távfelügyeleti szerződés szerint.

Értesítés a saját mobilunkra riasztáskor vagy hiba esetén.

Riasztás vagy hálózat kimaradás esetén sms-t kaphatunk az általunk megadott telefonszámokra, ha kiegészítjük riasztó rendszerünket egy mobiltelefonos hívóval.

Távoli hozzáférés

"Bekapcsoltam a riasztót, kihúztam a vasalót lecsuktam a garázskaput...?"

Az ember nyugalmát, kényelmét szolgálja az okostelefonról vagy PC-ről indított távoli elérés, segíti a kényelmes lakásfelügyeletet, és nem utolsósorban költségcsökkentő.

A riasztáshitelesítés csak akkor tud tökéletesen működni, ha távolról videokamera rendszerrel is meg tudjuk tekinteni az ingatlant.

A távoli hozzáférés technológiánk lehetővé teszi házának vagy üzletének távoli felügyeletét, még akkor is, ha Ön nincs ott. A mobileszközzel való élesítés és hatástalanítás, segítségével kényelmesen tudjuk ki-be kapcsolni riasztórendszerét vagy egyéb elektromosan vezérelhető berendezését, pl.: fűtés, hűtés, redőnyök, szivattyúk, világítás stb., hogy segítséget nyújtsanak a kényelembe, az energiagazdálkodásban és csökkentse az energiaszámlát.

Intelligens mobil funkciók

Élesítse és hatástalanítsa a rendszert távolról a számítógépről vagy az intelligens eszközről.

Figyelmeztetések

A rendszer nagyon sok figyelmeztető és tájékoztató információt tud küldeni a felhasználó részére, ezek lehetnek riasztás, műszaki hiba, rendszer állapot és egyéb egyedi információk is.

Hozzáférés követése

Kövesse nyomon, zárja vagy nyissa ki lakását, vállalkozását, és tekintse meg a be- és kilépési eseményeket.