Kulich Biztonságtechnika

Áruvédelmi kapu

Olyan megoldást keres, amely segít a leltárhiányt minimálisra csökkenteni

Jelenleg az RFID biztonsági kapukat diffúz módon használják fel a kiskereskedelemben, könyvtárakban vagy találkozón való részvételben, és pótolhatatlan szerepet játszanak a lopások megelőzésében, az ékszerkészletek nyomon követésében, a raktárkezelésben stb. 

Mindent összevetve, az új generációs RFID biztonsági kapuk az RFID-kezelést magasabb szintre emelték.

Kiskereskedelmi készletgazdálkodás

A márkás ruhák esetében nehéz feladat a termékek leltárának ellenőrzése több száz vagy több ezer árucikkel. 

Ugyanakkor, ha egyszer bevezette a RFID – címkés rendszert, száz vagy akár több ezer üzletben is készíthető leltár pár óra alatt.

Mindegyik elemhez csatolt egy RFID-címke egy kódolt számmal, minden csomag áthalad az olvasón, hogy beolvassa 100 százalékos pontossággal a termék kódját.

Amikor megérkeznek a termékek a boltba, a kiskereskedő leolvassa az összes terméket egy kézi RFID olvasóval.

Míg korábban 2500 darab termék fogadásához 8 emberre volt szükség és legalább 3 órát vett igénybe, most egy ember 10 perc alatt el tudja ezt végezni.

Milyen előnyei vannak az RFID-nek a készletellenőrzésben, a készletek biztonságában és a minőségirányításban?

Időt takaríthat meg, a mai kereskedelmi társadalomban az idő pénz. Az időmegtakarítás azt jelenti, hogy több pénzt takaríthat meg.

Az elmúlt években számos probléma merült fel a raktárkészlet készítésével kapcsolatban a munkafolyamat hatékonyságának hiánya, emberi hibák, magas munkaköltség, eszköz-elhagyás és lopás, valamint a belső eszközök láthatatlansága és az adatok időben történő frissítése miatt.

Mi több, a felelősség fogalma nincs egyértelműen meghatározva. Az RFID eszközkövetés azonban csökkentheti a kézi ellenőrzések és számlálás szükségességét, nagymértékben csökkenti a kezelési költségeket, az igényeket és a levonásokat.

Ugyanakkor, rögzítve a működési időt és a személyt, egyértelműen meghatározza a felelősséget, ez a legjobb módja a lopásgátlásnak, csökkenti a veszteségeket, és a készlet jól ellenőrizhető.